Thursday, May 15, 2008

Edetabel Eesti mängufilmide kohta

1. "Kevade": filmi stenarist- Kaljo Kiisk, Voldemar Panso

režisöör- Arvo Kruusement

operaator- Harry Rehe

tähtsamad osatäitjad- Riina Hein, Arno Liiver, Aare Laanemets, Margus Lepa

valmimisaeg- 1969. aasta

Kokkuvõte: Film on tehtud Oskat Lutsu samanimelise raamatu järgi, mis keskendub külakooli laste koolielule. Film kattub suures osas raamatuga ja seal võite näha kõiki romaanis armsaks saanud tegelasi nagu Arno, Kiir, Toots, Teele, Lible jne.

Minu arvamus: Minu arvates on see film üks Eesti paremaid. See on huvitav, kaasakiskuv ning veel palju kõike mida hea film vajab.


2. "Klass": filmi stenarist- Ilmar Raag

režisöör- Ilmar Raag

operaator- Kristjan-Jaak Nuudi

tähtsamad osatäitjad-Lauri Pedaja, Pärt Uuseberg, Vallo Kirs, Paula Solvak, Riina Ries

valmimisaeg- 2007. aasta

Kokkuvõte: Tõestisündinud lugudel põhinev kodumaine draama räägib tänapäeval küllaltki levinud probleemist: koolivägivallast. Film räägib Antslast linnakolinud Kaspari ja klassi senise liidri Andersi omavahelisest võitlusest koolis populaarsuse ja au nimel ning tossikese Joosepi kohast nende kahe vahel.

Minu arvamus: Pole ise filmi näinud, kuid olen sellest palju head kuulnud. Arvestades kui palju auhindu see on võitnud peaks see olema väga hea film.


3. "Nukitsamees": filmi režisöör- Helle Karis

tähtsamad osatäitjad- Egert Soll, Anna-Liisa Kurve, Ülari Kirsipuu, Ines Aru

valmimisaeg- 1981. aasta

Kokkuvõte: Tuntud lastefilm, mis valminud Oskar Lutsu samanimelise jutustuse põhjal.Metsas ära eksinud Iti ja Kusti (Anna-Liisa Kurve & Ülari Kirsipuu) satuvad nõiamajja, kus neid sunnitakse sealset pererahvast teenima. Ühel päeval õnnestub neil põgeneda ja nad võtavad endaga kaasa metsakollide pere noorima lapse, Nukitsamehe (Egert Soll), et temast normaalne laps teha. Väikeste sarvedega selli ümberkasvatamine osutub loomulikult raskeks, kuid headus viib sihile.

Minu arvamus: Väga tore film. Väga lastepärane.


No comments: